Opći uvjeti zaštite osobnih podataka unutar mobilne aplikacije OtvoreniOnAir

Opće odredbe

Zaštita privatnosti opisuje kako vlasnik aplikacije postupa s Vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja OtvoreniOnAir mobilne aplikacije. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, OIB, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje vlasnik aplikacije sazna tijekom vašeg korištenja OtvoreniOnAir mobilne aplikacije. Vlasnik aplikacije će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj fizičkoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

Svaki posjetitelj ima mogućnost registracije. Registracija na OtvoreniOnAir mobilnoj aplikaciji potrebna je kako bi se posjetiteljima omogućilo npr. sakupljanje i trošenje bodova.

Korisnici OtvoreniOnAir mobilne aplikacije imat će mogućnost koristiti aplikaciju neovisno o registraciji. Kao korisnik OtvoreniOnAir mobilne aplikacije, možete izabrati da se ne registrirate, međutim u tom slučaju nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti kao npr. sakupljanje i/ili trošenje bodova. U slučaju da se ne želite registrirati, za korištenje je nužno unijeti osnovne podatke.

U slučaju izvršene registracije unutar OtvoreniOnAir mobilne aplikacije, molimo da sve promjene Vaših osobnih podataka pravovremeno unesete u mobilnoj aplikaciji, kako bi se osigurala potpunost, točnost i ažurnost Vaših osobnih podataka u daljnjem korištenju mobilne aplikacije. U slučaju da od vlasnik aplikacije zatražite poništenje svoje registracije na OtvoreniOnAir mobilnoj aplikaciji, vlasnik aplikacije se obvezuje da će iz baze podataka mobilne aplikacije trajno ukloniti sve Vaše osobne podatke koji su uneseni prilikom registracije.

 
Zaštita podataka

Vlasnik aplikacije zaštitu podataka uzima ozbiljno i poduzelo je razne mjere opreza kako bi zaštitili vaše osobne podatke. Korisnik osobnim podacima unutar mobilne aplikacije OtvoreniOnAir možete pristupiti pomoću lozinke i e-mail adrese. Korisnikova lozinka je kriptirana. Preporuka je da korisnik nikome ne otkriva lozinku. Uz to, korisnikove osobne identifikacijske informacije se čuvaju na serveru kojemu mogu pristupiti samo odabrane osobe i pružatelji usluga. Društvo vlasnik aplikacije kriptira određene osjetljive informacije koristeći Secure Socket Layer (SSL) tehnologiju, kako bi osigurali da su korisnikovi osobni podaci sigurni. Dužni ste brinuti se o sigurnosti Vaše korisničke lozinke i istu povremeno mijenjati. Vaša lozinka ne smije biti jednostavna, mora sadržavati minimalno 6 znamenki (brojke i slova). Ne smije sadržavati, osobne podatke (ime, prezime, e-mail, kućna adresa, broj telefona, datum rođena), brojeve u nizu ili identične brojevi, slova u nizu ili identična slova i također riječi kao što su: lozinka, zaporka itd. Sustav Vam neće dozvoliti promjenu lozinke ili prijavu s istom, ukoliko ne zadovoljava sigurnosne uvjete.

Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran te vlasnik aplikacije ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s mobilne aplikacije OtvoreniOnAir te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane kojoj takvi podaci postanu dostupni.


Povjerljivost podataka trećih osoba

Ovi opći uvjeti zaštite osobnih podataka se odnose samo na uporabu i korištenje podataka koje društvo vlasnik aplikacije prikuplja od korisnika. Druge internetske stranice ili aplikacije kojima se može pristupiti putem mobilne aplikacije OtvoreniOnAir imaju svoje vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima.

Ako se prebacite na bilo koju takvu stranicu, preporučamo korisniku da pregledate izjavu o povjerljivosti podataka te stranice. vlasnik aplikacije nije odgovorna za načine i uvjete rada trećih strana.


Ostali podaci

Dodatno na Vaše osobne podatke društvo vlasnik aplikacije može od Vas prikupljati i druge podatke koji Vas ne mogu identificirati, te se ne smatraju osobnim podacima (primjerice podatke o načinu korištenja aplikacije, podatke o Vašem mobilnom uređaju, Internet provideru, Vašim preferencijama, hobijima, interesima, aktivnostima), a koje nam omogućavaju da kvalitetnije, preciznije i osobnije odabiremo podatke za korisnika, odnosno kako bi poboljšali aplikaciju i njezine sadržaje dodatno usmjerili i prilagodili publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Za analizu svoje mobilne aplikacije koristimo softver za analizu pomoću kojeg analiziramo korištenje aplikacije te time stječemo dragocjena saznanja o potrebama svojih korisnika, a s ciljem poboljšavanja kvalitete naše ponude. Navedeni software osim toga prikuplja i pohranjuje i neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika. Naglašavamo da ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza tih podataka niti do prikupljanja osobnih podataka. Ti podaci se mobilne aplikacije dajete svoju suglasnost za gore opisani način provođenja analize korištenja ove mobilne aplikacije.