Napredne karakteristike

Neograničen broj kategorija i stranica
GlobalAdmin se odlikuje izrazitom funkcionalnošću za web siteove svih veličina. Podjednako kvalitetno podržava manipulaciju sadržajem na malom korporativnom webu, kao i na velikim portalima koje karakterizira velika količina sadržaja. Kako su te potrebe naših korisnika u stalnom porastu, GlobalAdmin omogućava kategorizaciju sadržaja u neograničeni broj kategorija, podkategorija i stranica. Dobra struktura web stranica i funkcionalna navigacija su ključ snalaženja korisnika koji posjete neke web stranice, a GlobalAdmin omogućuje da se pomoću njega izgradi upravo takva - optimalna struktura stranica.

Višekorisnički rad
GlobalAdmin sustav podržava rad većeg broja korisnika. Ova mogućnost je vrlo korisna za one koji žele imati veći broj ljudi koji uređuju web site. Za svakog korisnika mogu se posebno podesiti ovlasti za korištenje ovog sustava, a samim tim i postaviti ograničenja vezana uz unošenje, mijenjanje i brisanje sadržaja na web stranicama. Svaki korisnik može dobiti svoje korisničko ime i lozinku s kojima se autorizira kod pristupa GlobalAdmin sustavu.

Podešavanje ovlasti
Ukoliko korisnik ima dovoljne ovlasti, imati će mogućnost i administracije ostalih korisnika Globaladmin sustava. Svakom korisniku sustava moguće je promjeniti šifru, pojedine ovlasti (administracija drugih korisnika, postavljanje novog sadržaja, mijenjanje sadržaja, brisanje sadržaja i postavljanje sadržaja na javni dio web stranica). Moguće je i podesiti početnu kategoriju za svakog korisnika posebno kako bi se dala mogućnost pristupa korisnicima samo određenim dijelovima stabla kategorija.

Povijest promjena
Povijest promjena je korisna mogućnost pregleda svih promjena napravljenih na pojedinoj kategoriji.
Prilikom svake nadopune sadržaja, GlobalAdmin sustav pohranjuje i sve podatke o kategoriji, prije napravljenih promjena. Pomoću toga, na jednostavan način je moguće pratiti kako se kategorija mijenjala tokom vremena, te tko je radio promjene. Ukoliko je to potrebno, moguće je napraviti povrat kategorije iz povijesti i na taj način vratiti sadržaj koji je greškom promjenjen.

Provjera ispravnosti linkova
Kako bi se dodatno pojednostavilo održavanje web stranica, Globaladmin nudi mogućnost provjere upisanih linkova. Globaladmin će pregledati sve unešene kategorije, izdvojiti linkove koji vode na vanjske stranice i linkove koji vode na ostale kategorije unutar Globaladmin stranica. Nakon uspješno izdvojenih linkova, počinje njihova provjera dostupnosti, tj. da li je moguće pristupiti svakom linku. Ukoliko pojedini linkovi nisu dostupni, u završnoj fazi će biti prikazana lista kategorija sa neispravnim linkovima i opisom zašto pojedini link nije bio dostupan.

Kako bi se ubrzao rad provjere linkova, pamte se rezultati provjere vanjskih linkova (linkovi koji vode na stranice van Globaladmin web stranica, npr: https://www.globaldizajn.hr). Unutrašnji linkovi se svaki put ponovo provjeravaju.