Hosting (smještaj) web stranica obuhvaća uslugu smještaja web stranica na web serveru te je esencijalni faktor za njezinu dostupnost na internetu. Kvalitetan hosting je ključan za dugoročno funkcioniranje Vaše web stranice, sadržaja i podataka koji su putem nje dostupni.
Globaldizajn pruža uslugu hostinga web stranica na profesionalnim web/database/backup serverima koji su u Globaldizajnovom vlasništvu, nalaze se u Republici Hrvatskoj te su pod jurisdikcijom hrvatskog pravosuđa. Raspolažemo s najmodernijom i izuzetno kvalitetnom infrastrukturom, velikih kapaciteta te usluga hostinga uključuje kompletni sistemski i tehnički nadzor svih server sustava 24 sata dnevno.
 
Koliki hosting paket je potreban za moju web stranicu?

Odgovor na to pitanje najviše ovisi o veličini i broju dokumenata koji su dostupni putem web stranice, tj. o samoj kompleksnosti web stranice. To uključuje tekstove, fotografije, video zapise, baze podataka. U skladu s time, Globaldizajn nudi gotove pakete, a ukoliko Vam u bilo kojem kojem trenutku zatrebaju dodatni paketi za povećanje prostora, iste Vam jednostavno omogućujemo.
 
Je li moguće uzeti uslugu smještaja web stranice ukoliko domena nije registrirana kod pružatelja usluge hostinga?
Neovisno o tome jeste li domenu web stranice registrirali kod Globaldizajna (iako sugeriramo da zbog kvalitete usluge ‘imate sve na jednom mjestu’), pružamo hosting uslugu samo za Vašu web stranicu.

Postoji li usluga kolokacije servera?
Ukoliko ste vlasnik vlastitog servera, a želite isplativiju opciju iznajmljivanja prostora na racku za smještaj svog servera, Globaldizajn Vam može osigurati uslugu kolokacije servera.