Globaladmin je Web CMS (Content Management System) – sustav za upravljanje sadržajem na Webu. On omogućava korisnicima brzo i efikasno postavljanje novih i mijenjanje postojećih sadržaja na web stranicama. Svaki korisnik s osnovnim znanjima rada na računalu upotrebom Globaladmina može u potpunosti savladati proces promjene sadržaja na web stranicama bez upotrebe dodatnih alata (HTML editora, FTP klijenta...) i poznavanja programskih jezika (ASP, PHP).

Rad s Globaladmin-om je vrlo lak i jednostavan, a odvija se preko web sučelja. Dovoljno je odsurfati na web adresu Globaladmin-a, autorizirati se pomoću korisničkog imena i lozinke te započeti s radom.

Jednostavnost izvedbe sučelja omogućuje svim profilima korisnika da vrlo brzo savladaju rad u ovoj web aplikaciji, a tome pridonosi i njegova sličnost s ostalim poznatim uredskim programskim alatima. Svaki registrirani korisnik Globaladmin sustava dobiva i besplatnu edukaciju za upotrebu ove aplikacije, a podrška stručnjaka Globaldizajna dostupna je u bilo koje vrijeme što omogućava trenutno rješavanje bilo kakvih nejasnoća ili problema na koje korisnik može naići.