Govoreći o izradi web stranice, koja je postala jednim od najjačih prezentacijskih i informacijskih sredstava današnjice, treba obratiti pozornost na niz segmenata koji uvelike utječu na njezin (ne)uspjeh. Jedinstvena web stranica, lako prepoznatljiva postaje Vaš trademark, a ujedno je i svojevrsni prvi dojam koji ostavljate na korisnika. Jednostavnost, transparentnost, sadržajnost i vizual glavne su karakteristike kojima treba posvetiti pozornost kako bi korisnici bili zadovoljni te se vraćali po nove informacije.

Što trebate znati prilikom donošenja odluke o izradi web stranice?
Uz estetsku 'ljepotu' stranice, jednostavnost i vidljivost, dizajn web stranice ima sasvim novu ulogu i veliki značaj. Korisničko sučelje (UI) i korisničko iskustvo (UX) najbolji su pokazatelji izvedbe i funkcionalnosti dizajna. Responzivnost ili prilagodljivost na različite veličine zaslona uređaja danas je neophodna stavka prilikom izrade grafičkog rješenja i bez koje je teško zamisliti bilo kakav moderni web.
Surfajući internetom, korisnici su gotovo uvijek u potrazi za nekim informacijama. Sadržaj na web stranici treba biti kvalitetan, isprepleten ključnim pojmovima radi boljeg pozicioniranja prilikom pretraživanja u tražilicama (SEO – Search Engine Optimization), treba sadržavati slike, po potrebi video zapise i dokumente za preuzimanje, ali treba paziti na pretrpanost weba. Kako bi cjelokupni dojam bio što bolji za korisnika koji pretražuje, nužno je 'ostaviti mjesta' prilikom organizacije i punjenja sadržaja.
Broj, naziv i raspored kategorija ovisi isključivo o preferencijama klijenta. Točno određene kategorije, odnosno naslovi i podnaslovi olakšavaju snalaženje na web stranici te omogućuju brzo dolaženje do potrebnih informacija. Header, tj. zaglavlje i footer, tj. podnožje web stranice čine njezinu okosnicu te najčešće sadržavaju 'sve na jednom mjestu'; od menija do podataka, tražilice weba, kontakt forme koja je izrazito bitna jer omogućuje komunikaciju između Vas i posjetitelja web stranice, a nerijetko i navigaciju za lakše snalaženje po webu.