Proširenje aplikacije CITES
Korisnik: Proširenje aplikacije CITES
Godina: 11.12.2010.
Kategorija:

U suradnji s tvrtkom Omega software uspješno je završena implementacija proširenja postojeće aplikacije CITES za Ministarstvo kulture.

Isječak iz vijesti Liderpressa:

..." Programi koji donose višestruku korist u poslovanju nastaju u IT kompanijama. Jedna od njih jest i zagrebački Omega software koji surađuje s velikim brojem privatnih hrvatskih i regionalnih tvrtki te s državnim institucijama, primjerice Ministarstvom kulture, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatskom agencijom za poštu i elektroničke komunikacije, Zagrebačkim holdingom i drugima. - Pristup razvoju i uvođenju IT rješenja posljednjih se nekoliko godina potpuno promijenio. IT rješenja u novije su vrijeme sredstva za ispunjavanje specifičnih poslovnih potreba radi ispunjenja specifičnih ciljeva poduzeća. Fokus projekta uspostave IT rješenja jest na kontinuiranom unapređenju poslovanja klijenta - kaže Mia Živković, diplomirana informatičarka, poslovna konzultantica Omega softwarea. Takav je projekt vezan uz prekogranični promet i trgovinu ugroženim vrstama Omega software u suradnji s tvrtkom Globaldizajn napravio za Upravu za zaštitu prirode Ministarstva kulture.

- Iako je jednostavnog sučelja prema krajnjim korisnicima, rješenje sadrži vrlo složen skup poslovnih procesa koji udovoljavaju pravilima i procedurama CITES-ove konvencije i nacionalnog zakonodavstva, a omogućava nadzor i praćenje vrsta ugroženih međunarodnom trgovinom - kaže informatičarka Živković. Vrijednost trgovine divljim vrstama, legalne i ilegalne, na svjetskoj razini procjenjuje se na 159 milijardi američkih dolara na godinu.
Realizacija projekta bila je iznimno složena i zahtjevna.Nakon uspostave detaljnog referentnog poslovnog modela počelo se izrađivati i uvoditi cjelovito IT rješenje razvijeno uporabom suvremene web-tehnologije.

- Rješenje je cjelovito jer obuhvaća cjelokupni proces izdavanja različitih dozvola kojima se regulira trgovina i prekogranični promet ugroženim vrstama, od zaprimanja zahtjeva preko poštovanja obveznih procedura uredskog poslovanja koje propisuje Uredba o uredskom poslovanju RH, obrade zahtjeva u skladu s odredbama CITES-ove konvencije i hrvatskog zakonodavstva, izdavanja i otpreme dozvola do napredne analitike o trgovini i izrade godišnjih izvješća koja potpuno udovoljavaju zahtjevima izvješćivanja prema CITES-ovoj konvenciji i EU - objasnila je informatičarka Živković naglasivši da je Omega software vrlo ponosan na rezultat toga vrlo specifičnog projekta. Njime se Hrvatska uvrstila među nekoliko zemalja članica CITES-a koje se koriste elektroničkim bazama osiguravši tako kvalitetniju provedbu CITES konvencije."
 

Ostale reference Globaldizajna
Prethodna Sve Sljedeća