Zagrebačka burza
Korisnik: Zagrebačka burza
Godina: 23.11.2007.
Kategorija: Web stranice, CMS,

Zagrebačka burza istovremeno je pokrenula novi trgovinski sustav OMX i nove web stranice. Nove web stranice bi svojim osvježenim izgledom i sadržajem trebale pružiti bolju informiranost o zbivanjima na tržištu vrijednosnica. Pojedine informacije su bolje organizirane i lakše se dolazi do njih, počevši od naslovnice gdje se na jednom mjestu može saznati što se trenutno događa na tržištu. Za svaku vrijednosnicu sada se nudi detaljne informacije kako o samoj vrijednosnici (prospekti, osnovne informacije, grafovi i analize na grafovima), tako i o izdavateljima (financijski izvještaji i novosti), a dostupne su sve na jednoj web stranici.

Osim osnovnih informacija o vrijednosnicama, ZSE.hr od sada nudi i mogućnost kreiranja portfolia za svakog registriranog korisnika. Također, postoji i opcija alarmiranja korisnika ukoliko se ispuni postavljeni uvjet na cijenu kretanja dionica.

Za brži protok informacija brinuti će se i izdavatelji koji će sada imati mogućnost samostalnog postavljanja novosti i financijskih izvještaja.

ZSE.HR nudi i Yahoo widget (za rad je potreban Yahoo Widget Engine) kako bi korisnici mogli pratiti kretanje svojih portfolia i bez posjećivanja web stranica.

Web stranice su bazirane na GlobalAdmin CMS s raznim podsustavima posebno razvijenih za potrebe zse.hr-a. Od tehnologija, korištene su VB.NET, MS SQL, JavaScript & Ajax, a za brzinu pristupa zaslužna su dva QuadCore Dell servera (web & sql). Tijekom prvih sata pokretanja novih stranica, serveri su slali i do 100Mbps podataka prema korisnicima.

 

Ostale reference Globaldizajna
Prethodna Sve Sljedeća